Čokobanana
Do sedaj še nismo postregli z receptom pite za čokoholike in tudi ta danes verjetno ne bo zadovoljila tistih pravih čokoholikov, vendar se nismo mogli popolnoma odreči sadju. Tako vam danes predstavljamo našo izbiro za čokoladno pito in sicer v kombinaciji z bananami!

Do te pite smo prišli čisto po naključju, ko nam je enkrat ostalo nekaj testa in ga nismo želeli vreči proč in smo tako skupaj skombinirali nekaj sestavin, ki smo jih ravno imeli pri roki in nastala je res čokoladna in precej težka pita Čokobanana. Čeprav težka po okusu, jo je izredno lahko pripraviti.

Ta pita pa je zaznamovala tudi naš vstop v leto 2015, kar je verjetno razvidno tudi s fotke.

Sestavine:

  • testo za pite
  • zrele banane
  • temna čokolada
  • sladka smetana
  • sol
Medtem, ko testo počiva na hladnem, sesekljamo čokolado na manjše dele in jo, v razmerju 1:1 s sladko smetano, stopimo v vodni kopeli. Vodna kopel je za topljenje čokolade ena izmed boljših metod, saj tako lažje uravnavamo temperaturo in le stežka pregrejemo čokolado. Za bolj "čokoladen" okus pa priporočamo, da stopljeni čokoladi dodate še ščepec soli.

Stopljeno čokolado s smetano pustite stati ob strani, da se malo pohladi in se lotite priprave banan. Bolj zrele banane, kot boste vzeli oz. imeli, bolj sladka bo masa, posledično pita. 
Banane morate seveda olupiti in jih potem kar vse skupaj zberite v posodi, vzemite vilico oz. kakšno podobno "orodje" in začnite mečkati banane. 

Ko boste banane zmečkali do neznane oblike, torej da deluje kot neke vrst homogena masa, vmešajte stopljeno čokolado. Ko boste dobro premešali, lahko vlijete maso v formo s testom in jo po želji dekorirate s preostankom testa. 

Pecite na 180 °C približno 45 minut.

0 comments:

Objavite komentar