Choco O.D.

  Ni komentarjev    


Tokrat smo za vse čokoladne odvisnike (tudi sami sodimo v to kategorijo) pripravili čokoladno pito z belo in temno čokolado, ter vanilijevim prelivom.

Sestavine:
  •         testo pa pite
  •         temna čokolada
  •         cca. 1 dl sladke smetane
  •        vanilijev strok
  •         maslo
  •         sladkor
  •         vsaj 4 jajca (ločimo jih na beljake in rumenjake)
  •         mleti mandlji
  •         bela čokolada


Pripravimo testo za pito in ga shranimo v hladilniku za pol ure, ko se ohladi, ga razvaljamo, obtežimo, damo v pekač za pite in pečemo pri 200°C 5 minut, nato pa temperaturo spustimo na 190°C in pečemo še 5-10 minut.

Med tem pripravimo nadev iz temne čokolade. Na vodni kopeli stopimo temno čokolado in sladko smetano, ter mešamo dokler zmes ne postane gladka. Čokolado nato ohladimo.

Čokoladi želimo dati kremno konsistenco, zato pripravimo kremo iz masla in sladkorja. Z električnim mešalnikom stepemo maslo in sladkor. Med stepanjem opazimo, da barva masla bledi. Zmes postaja vedno bolj zračna.

Ko je krema pripravljena, dodamo rumenjake in stopljeno čokolado, ter vse skupaj vmešamo v homogeno zmes. Na koncu ročno vmešamo še mlete mandlje. 
Čokoladno kremo vlijemo v pečeno testo in vse skupaj pečemo pri 180°C okrog 10 minut. Ko vlivamo kremo v testo moramo paziti, da pustimo pod robom nekaj prostora, saj bo nadev med pečenjem malenkost narasel, poleg tega, bomo dodali še kremo iz preostalih beljakov in bele čokolade.

Zgornja plast pite je krema iz beljakov, vanilije in bele čokolade. Beljake, ki so ostali stepamo toliko časa, dokler se ne začnejo gostiti. Dodamo vanilijo in stepamo naprej. Belo čokolado stopimo na vodni kopeli, in jo zelo počasi vmešamo v beljak. Sicer se čokolade ponavadi ne dodaja beljakom, ker zelo hitro upadejo, vendar to v tem receptu ni pomembno. Pripravljeno »kremo« namažemo na pito.

Med pečenjem se je krema iz temne čokolade deloma strdila, zato dobimo dve plasti - črno in belo. Pito ponovno vrnemo v pečico, tokrat za 7-10 minut.
Pečeno pito lahko še okrasimo, sami smo jo posuli s kakavom ter belo čokolado in tako naredili popolno čokoladno bombo.







Dober tek!

0 comments:

Objavite komentar