Čoko-pomo pitice
Pite so lahko vseh oblik in velikosti, zato smo se pri čokoladno-pomarančni piti odločili za pito v velikosti muffinov. Čokoladno-pomarančna krema je namreč precej težka in zato zadostuje že manjša porcija. V kolikor vam pa ni dovolj čokolade, imate pa še vedno možnost vzeti dodatno pitico.


Sestavine

  • krhko testo za pite
  • temna čokolada (cca 200 g)
  • sladka smetana (cca 250 ml)
  • sladkor
  • pomarančna lupina

Najprej pripravimo testo za pite, ki ga po hlajenju položimo v pekač za muffine in pečemo na 160 °C približno 20 minut. Pustimo, da se "lupina" ohladi in jih vzamemo iz forme.

Medtem lahko že začnemo s pripravo kreme, ki je res preprosta. V posodi segrejemo sladko smetano s sladkorjem do te mere, da skoraj zavre. Nato jo vzamemo z ognja in vanjo vmešamo v naprej nasekljano temno čokolado. Mešamo toliko časa, dokler se vsa čokolada ne stopi.


Počakamo, da se krema malo pohladi in vanjo naribamo pomarančno lupino. Vse skupaj postavimo v hladilnik, da se krema strdi. Ko imamo enkrat pred seboj strjeno kremo, jo počasi doziramo v naprej spečene "pitaste lupine" in dekoriramo še z malo pomarančne lupine.


Če boste uporabili razmerje, ki je predlagano zgoraj, boste načeloma dobili zelo trdo kremo, v kolikor vam to ne ugaja, le dodajte malo več smetane.0 comments:

Objavite komentar