Mačje pite na Dnevu restavracijV nedeljo 15. februarja se je znova po celem svetu praznovalo Dan restavracij (Restaurant day), tokrat se je 1375 pop-up restavracij odprlo v 34 državah. To je že 16. uspešno izpeljani Dan restavracij, vse pa se je začelo leta 2011 v Helsinkih, kjer je bilo verjetno tudi tokrat odprtih največ pop-up kavarn, restavracij, vozil s prehrano ipd.
Tokrat smo drugič sodelovali na temu največjemu "food carnivalu". Prvič smo namreč organizirali Martinovo pito v novembru le za ožji krog prijateljev, tokrat pa smo se opogumili in pri prijaznemu kolegu, ki nam je ponudil svoj prostor za en dan, organizirali mini amatersko prodajalno s pitami.

Ustvarili smo dogodek na Facebooku, povabili ljudi, pripravili seznam pit, nakupili vse potrebne sestavine, pekli, dekorirali, pripravili trgovinico ter še in še. Nekaj pit smo že predstavili na našem blogu, ostale pa nove in recepti bodo verjetno kmalu objavljeni.


V ponudbi smo imeli:

Slane pite

Sladke pite

Četudi se nam je zdelo, da smo na dogodek dobro pripravljeni, se je potem v zadnjem trenutku vseeno izkazalo, da nam ponekod še manjka nekaj vaje - predvsem v organizaciji strežbe. :)

Dogodka se je udeležilo kar nekaj ljudi, med njimi nekaj poznanih kolegov, nekaj pa je bilo tudi novih obrazov, za katere smo hvaležni, da smo se spoznali in se jim iskreno zahvaljujemo za obisk.

Tokrat smo bili edini v Sloveniji, ki smo organizirali pop-up "restavracijo". Upamo pa, da na naslednjem Dnevu restavracij 16. maja temu ne bo več tako in se bo opogumilo več ljudi, ki bodo "odprli" restavracijo in se pridružili največji kulinarični zabavi!0 comments:

Objavite komentar