Višnjeva pita




Višnje naj bi izvirale iz Irana, kjer so še danes precej priljubljene, in gre za sorodnico češnje, kar je verjetno precej očitno. Mi jih cenimo predvsem zaradi kislosti, saj jo ohranijo tudi če jih sladkamo, seveda v mejah normale. Četudi jih v kuhinji uporabljamo pogosteje kot češnje, pa niso tako zelo pogoste na naših vrtovih.

Sestavine:

  • krhko testo za pite
  • višnje
  • sladkor
  • moka
  • cimet
  • mleko


Najprej pripravimo testo, ki ga po hlajenju položimo v formo in ponovno postavimo v hladilnik, da se hladi. V tem času lahko pripravimo vsebino pite. Višnje segrejemo v posodi na majhnem ognju dokler ne začnejo spuščati sokov.


Nato dodamo cimet in sladkor ter počakamo, da se le ta stopi. Pazimo, da se višnje ne pregrejejo, zato jih stalno mešamo. Na koncu dodamo še kakšno žlico presejane moke ali škroba in počakamo, da se masa zgosti.


Ko se vse pohladi, vlijemo višnje v forme s testom. Robove premažemo z mlekom in jih prekrijemo s preostalim testom, ki pa ga nato prav tako premažemo z mlekom.

Pečemo okvirno 30 minut na 160 °C.


0 comments:

Objavite komentar