Mascarpone-jagodna pita

Tole pito je zopet navdahnilo brskanje po spletu in kolažiranje različnih "sline cedajočih" fotografij pit in hrane. Skupaj smo potem sestavili pito, kjer je dno narejeno iz mase za ameriške piškote, premazana je s sladko mascarponejevo kremo, ki smo jo obložili z jagodami. K tej kombinaciji pa se seveda vedno prileže še malo čokolade.


Sestavine:

Ko imamo že spečeno in ohlajeno testo iz ameriških piškotov, se lahko lotimo priprave oz. sestavljanja pite.

Najprej v posodici zmešamo mascarpone s kančkom smetane in sladkorjem. Mešamo toliko časa, da dobimo rahlo maso, s katero premažemo testo. Glede na preference po debelini namaza, se odločite za količino kreme (mi smo vzeli 250 g).

Po vrhu razporedimo jagode. Mi smo jih prerezali na pol in razporedili v krogu. Lahko jih tudi samo na grobo narežete in razporedite po piti, da naredite kupček ali pa jih cele pokonci razporedite po namazu.

V vodni kopeli stopimo belo v eni in temno čokolado v drugi posodi. Potrebujete res majhno količino. Ko je čokolada stopljena z njo "porišemo" jagode in tako dodatno okrasimo pito.
Gre za precej sladko različico pite, ki ji jagode dodajo potrebno svežino in zaokrožijo okus. Primerna je za pomladni čas, ko imamo na vrtu sveže jagode, zunaj pa (načeloma) še ni prevroče. 
Dober tek! :)

0 comments:

Objavite komentar