Mousse pita s pasijonko

  Ni komentarjev    

Tokrat smo se odločili pripraviti pite s preprostim moussom iz bele čokolade, ki smo mu dodali okus avokada, banane ter pasijonke (marakuje). Avokado in banana sta precej pogosti sestavini v kuhinji, marakuja pa velja za bolj eksotično sadje, čeprav zlate pasijonke rastejo tudi že v Istri. Ko sadež odpremo, postrgamo ven vso notranjost, skupaj s semeni. Semena lahko zdrobimo, lahko pa jih jemo tudi cela.



Sestavine:
  • krhko testo za pite 
  • 250 ml smetane za stepanje
  • 2 beljaka
  • 3 lističi želatine
  • rjav sladkor
  • bela čokolada
  • pasijonka
  • avokado
  • banana




Po receptu pripravimo krhko testo za pite, jih položimo v poljubne modelčke in pečemo 10  minut na 180°C.

Lističe želatine namočimo v vodi. Belo čokolado narežemo na majhne koščke in jo nad vodno paro, skupaj z nekaj žlicami smetane, raztopimo. Pazimo, da temperatura vodne kopeli ni previsoka, saj lahko s tem uničimo belo čokolado. Medtem ko se čokolada topi, dodamo želatino in mešamo toliko časa, dokler nista čokolada in želatina stopljeni.


Beljake stepemo in jim, med stepanjem, po okusu dodamo malo rjavega sladkorja. Stepeni morajo biti v trd sneg in nato stepemo še smetano.

Ob mešanju počasi vlijemo stopljeno čokolado v smetano. Beljake tudi počasi vmešamo v smetano. Paziti moramo, da mešamo previdno, saj beljaki tako ostanejo polni zračnih mehurčkov.


Na koncu maso razdelimo na dva dela. V en del dodamo zmečkana avokado in banano, v drug del pa pasijonko. Vsak mousse še nekajkrat previdno premešamo in vlijemo v naše pečeno ter ohlajeno testo. Pite postavimo v hladilnik za vsaj 2 uri.


Dober tek!

0 comments:

Objavite komentar