Restaurant day z Mačjimi pitami za Ljubljanski lonecVčeraj je bil dan, ko so se po celem svetu za en dan odprle pop up restavracije v rokah ljubiteljev kulinarike. Sami smo na Restaurant day sodelovali že tretjič. In bili smo kar veseli, ko smo videli, da se je tokrat napovedalo več pop up restavracij v Sloveniji, poleg nas so bile namreč še tri - vietnamska v Ljubljani (te smo tudi obiskali, saj smo bili čisto blizu), večerja v Mariboru in razširjen dogodek v Kostanjevici na Krki. Upamo, da jih bo 16. avgusta še več. V ta namen smo tudi ustvarili skupino na Facebooku, kjer bomo lahko izmenjali izkušnje in morda navdušili še več ljudi, da se udeležijo tega kulinaričnega karnevala.


Sami smo zopet organizirali neke vrste prodajalno s pitami, vendar smo tokrat na meni dodali še na licu mesta narejene baote. Ker nismo popolnoma zaupali vremenski napovedi, smo bili malo skeptični ali bo obveljal Tivoli kot kraj, kjer bomo postavili svojo mizo, vendar se je na srečo vse izšlo. Zgodaj popoldne smo se tako parkirali ob Jakopičevo sprehajališče in na mizo zložili našo ponudbo (po en primer vsake pite), ostalo pa hitro skrili v senco. Po parih urah, ko so določene pite že pošle in smo postali lačni še mi, pa smo začeli s pripravo baotov, ki smo jih ponudili tudi našim gostom. Za osvežitev smo imeli domači ledeni čaj iz mete, limone, mate čaja in malo medu.


Tivoli je bila super izbira, saj je v parku veliko mimoidočih, ki pridejo vsaj "pofirbcat" in smo jih tako lahko razložili koncept kulinaričnega inkubatorja Ljubljanski lonec, nekatere pa tudi prepričali, da so poskusili kaj iz naše ponudbe.

Le nekaj sto metrov stran so svojo stojnico postavile tudi punce iz Svačit Sotva Stačim, ki so tu na Erasmus izmenjavi, idejo Restaurant day pa poznajo že iz Češke in Slovaške. Na svojem meniju so imele super ponudbo svežih vietnamskih jedi ter odlični apple crumble.


Našo malo stojnico je obiskalo kar nekaj ljudi in veseli smo bili vsakega! Malo smo se pogovarjali, se igrali z diabolom in ogromnim mikadom, posedali v senci in se imeli fajn.

Hvala vam za vse donacije, zbrani prispevek bo namenjen vzpostavitvi prvega kulinaričnega inkubatorja v Sloveniji Ljubljanski lonec! Z vsakim dnem smo bližje cilju.


0 comments:

Objavite komentar