Bučna pita s pokrovom iz slanine

  Ni komentarjev    
Današnja pita je zelo preprosta in odlična, ko imamo prazen hladilnik. V resnici smo poenostavili recept za quiche ter ga interpretirali malo drugače. Pite smo pokrili s pokrovom iz slanine, ki ga lahko tudi izpustite ali pa slanino popečete in jo dodate v maso (v tem primeru priporčamo da pito pečete nekaj minut manj).
Sestavine:
  • krhko testo z bučnimi semeni 
  • bučke
  • sladka smetana
  • jajca
  • čili
  • bazilika, rožmarin, poper
  • sir Camembert
  • slanina
Pripravimo krhko testo z bučnimi semeni, sledimo klasičnemu receptu in dodamo narezana bučna semena, ga damo v modele za pite in pečemo na 180°C, 15 minut.

Bučke narežemo na pol centimetra debele rezine, jih posolimo in pustimo na cedilu, da izpustijo nekaj vode. V vroči ponvi jih popečemo na malo olivnega olja.


Popečene bučke zmeljemo s paličnim mešalnikom, jim dodamo sladko smetano, jajce in začimbe. Masa ne sme biti preveč tekoča.

Bučkino mešanico nato damo na pečeno testo in dodamo nekaj koščkov Camemberta. Postavimo jih v pečico na 180°C za 5 minut.

Medtem pripravimo pokrov iz slanine. Slanino prepletemo približno na velikost pekača v katerem pečemo pito.

Po 5 minutah pečenja pokrov namestino na pito in vse skupaj pečemo dokler slanina ne postane hrustljava. Dele slanine, ki gledajo čez pokrov, preprosto odreženo s škarjami.


Dober tek!

0 comments:

Objavite komentar