Pie pops


 Tokrat vam bomo izdali recept oz. bolje rečeno pokazali, kako lahko naredite pite na palčki oz. pie pops. Kolegica se je celo spomnila, da se jim lahko reče piesicle. V iskalniku vam zagrabi oba izraza, če boste iskali še kakšne dodatne navdihe.
Čisto preprosto rečeno, smo pie popse imeli že nekaj časa na "to do" seznamu, vendar nikakor nismo našli priložnosti, dokler nismo razmišljali o ponudbi, ki bi jo imeli za Restaurant day. 
Prvič smo jih testirali že tekom tedna, da smo lahko nato na dogodku ponudili "perfektne" pite na palčki. Malo smo tudi eksperimentirali s testom, kar boste videli po sestavinah.

Sestavine za testo:
  • 240 g moke
  • 60 g sladkorja v prahu
  • 150 g hladnega masla
  • 3 žlice olja
  • jajce
  • ščepec soli

Sestavine za jabolčni nadev:
  • jabolka
  • cimet
  • med

Sestavine za višnjev nadev
  • višnje
  • med
  • pomarančna lupina

Dodatno:
  • lesene palčke

Testo se pripravi po istem principu kot klasično krhko testo za pite, le da v fazi, ko vmešamo jajc, dodamo še olje. Ko zamesimo testo, ga pustimo vsaj pol ure v hladilniku.

V prvi posodi pogrejemo na drobno narezana jabolka (velikost koščkov cca 0,5 cm) s cimetom in medom ter v drugi posodi višnje z medom in pomarančno lupino. Ne dodajamo vode, samo dobro jih pregrejemo, da se vse sestavine lepo zmešajo ter zmehčajo.

Ko se nadeva ohladita, lahko začnemo z izdelavo pit. Najbolj enostavno je, da večji del testa razvaljamo na približno 3 mm debeline in odtisnemo kroge s premerom 4 - 5 cm.

Potem si v eno vrsto postavimo nekaj krogov, na njih čez 3/4 premera položimo palčko, ki jo prilepimo s kančkom ostanka testa. Obložimo testo z nadevom, premažemo robove z malo vode, položimo gor drugi krog in dobro stisnemo.
To delamo dokler nam ne zmanjka testa ali nadeva. Po želji lahko še izrezljate na pokrovih različne vzorčke, v vsakem primeru pa jih morate vsaj malo preluknjati, če ne želite, da počijo.

Pečemo jih na 160°C približno 30 minut.


0 comments:

Objavite komentar