Pita iz rabarbare in jagod



Še ena izmed sadnih klasik, ki se jih običajno pripravlja zgodaj poleti je pita iz jagod in rabarbare. Nam je na vrtu zraslo kar veliko rabarbare, nekaj smo jo seveda porabili sveže, del pa smo tudi zamrzli. Je pa to vrsta rastline, ki ponovno zraste tudi tekom poletja. Tokrat bomo uporabili še zadnje sveže peclje in jih zmešali skupaj z jagodami in dodali svežo meto.

Sestavine:

  • krhko testo za pite
  • 200 g rabarbare
  • 250 g jagod
  • 100 g sladkorja
  • polovica iztisnjene limone
  • malo sveže mete


Operemo rabarbaro in jagode ter jih narežemo na manjše koščke, ki jim v posodi dodamo malo limoninega soka, sladkor in meto. Dobro premešamo in po želji dodamo še sladkor, začimbe ipd.

Iz hladilnika vzamemo ohlajeno testo, ki ga razvaljamo in položimo v pekač. Stresemo vanj sadno mešanico, vendar pazimo, da zlijemo tudi tekočine, ki se je nabrala na dnu posode. Pito prekrijemo s preostankom testa. Pečemo na 160 °C okvirno 45 minut.

0 comments:

Objavite komentar