Sendvič s polpeti iz melancana in čičerike

  Ni komentarjev    
Tokratni sendvič ima malo več sestavin kot ponavadi, vendar je priprava zelo preprosta in hitra.


Sestavine:

za polpetke:
  • čičerika
  • melancan
  • naribano korenje
  • jajce
  • ovseni kosmiči
  • bazilika
  • kurkuma, koriandrova semena, poper, čili

za gorčični namaz:
  • gorčična semena
  • gorčica
  • sezamovo olje
  • sok pol limete
  • med

priloga:
  • jabolko
  • paradižnik
  • polnozrnata štručka
  • sir Brie
Melancan narežemo na približno 1,5 cm debele rezine in ga v ponvi, na majhnem ognju, pokritega podušimo dokler se ne zmehča.

V posodi nato s paličnim mešalnikom zmeljemo čičeriko in dušeni melancan. Dodamo jajce, naribano korenje in začimbe. V zmes nato dodajamo ovsene kosmiče, dokler ne postane dovolj gosta, da lahko oblikujemo polpetke. Polpetke nato popečemo v ponvi, da dobijo lepo zlatorjavo barvo.


Medtem pripravimo gorčični namaz. Vse sestavine za namaz dobro premešamo in po potrebi začinimo. Za 2 osebi uporabimo žličko gorčičnih semen, 2 žlički gorčice, pol žličke sezamovega olja, žličko limetinega soka in pol žličke medu.


Sendvič le še sestavimo. Za prilogo smo uporabili paradižnik, sir Brie in tanke rezine jabolka.

Dober tek! 

0 comments:

Objavite komentar