Češnjeva pita s kokosovim sladoledom



Četudi se že bližamo koncu sezone češenj, smo želeli predstaviti še en preprost recept za češnjevo pito, ki z domačim kokosovim sladoledom zadosti še tako zahtevnim okusom. Spodnji recept za sladoled je tudi tako imenovana sladoledna osnova iz dveh sestavin za katero ne potrebujete avtomata za delanje sladoleda, vendar je sladoled prav tako zelo kremast.

Sestavine:
  • Cca 0,5 kg izkoščičenih češenj/višnje
  • Žlica medu
  • Sveža meta
  • Krhko testo za pite

Kokosov sladoled:
  • 200 g kondenziranega mleka
  • 250 ml sladke smetane
  • 250 ml kokosovega mleka


Najprej pripravimo sladoled, saj se mora ta še strditi v zamrzovalniku. Kokosovo mleko za kakšno uro postavimo v hladilnik oz. toliko časa, dokler se ne loči »smetana« od vode. V posebni posodi z mešalnikom zmešamo smetano, da se strdi. Počasi dodamo kondenzirano mleko in dobro premešamo. Na koncu pa dodamo še kokosovo smetano, ki jo dobro vmešamo. Vse skupaj v zaprti posodi postavimo v zamrzovalnik za nekaj ur.


Za pito moramo najprej izkoščičiti vse češnje, ki jih nato v posodi zmešamo skupaj z žlico medu in malo sveže nasekljane mete. Vse skupaj nato prestavimo v pekač, kjer je že položeno testo. Pečemo na 160 °C približno 45 minut.

Ko se pita ohladi, jo postrežemo skupaj s sladoledom. Dober tek!


0 comments:

Objavite komentar