Pita iz bučk in dimljene slanine

Pri nas imamo trenutno poplavo buč, saj so na domačem vrtu seveda dozorele vse hkrati, vendar je pravi izziv vriniti bučke v vsako jed, ki jo pripravljamo. Zato vam predstavljamo še en recept za pito iz bučk, tokrat brez smetane in precej hitro pripravo.

Sestavine:
  • cca 800 g bučk
  • 100 g dimljene slanine
  • 1 čebula
  • Česen
  • Sol, poper
  • Jajce
  • Cca 3 žlice moke
  • Krhko testo za pite


Sprva očistimo bučke in jim odstranimo semena na sredini. V posebni posodi naribamo bučke, jih posolimo in pustimo, da se odcedijo. Za ta namen predlagamo, da jih prestavite v cedilo. Čebulo narežemo na krhlje in jo popražimo v ponvi na malo masla, ob koncu na hitro dodamo še na majhne koščke narezano slanino. Odstavimo z ognja in počakamo, da se malo ohladi.

V tem času lahko v pečico damo pekač s testom in ga okvirno 15 minut slepo pečemo.
V posodi zmešamo nadev iz naribanih bučk, čebule, slanine in nasekljanega česna, začinimo s poprom in soljo ter dobro premešamo. V kolikor so bučke zopet spustile vodo, kar po vsej verjetnosti bodo, dodamo še do 3 žlice moke.



Nadev prestavimo v pekač s testom in pečemo okvirno 30 minut na 160 °C. Nato vzamemo pito iz pečice in čez njo prelijemo eno premešano jajce. Pečemo še približno 20 minut.

0 comments:

Objavite komentar