Pita s figami in rožmarinom



Spet je prišel čas za fige in ideja za to pito je prišla na dopustu v Istri, ko te na poti do plaže spremljajo figovci in grmovja rožmarina. Gre za precej preprosto različico, ki se jo lahko pripravi zelo hitro.

Sestavine:
  • 0,5 kg fig
  • 150 g sirnega namaza
  • 1 dcl sladke smetane
  • Cca 5 žlic medu
  • Rožmarin
  • Limonina lupina
  • Krhko testo za pite

Sprva pripravimo testo, ki ga položimo v pekač in slepo pečemo na 160 °C okvirno pol ure. V tem času se lotimo kreme. V posodi zmešamo sirni namaz skupaj z malo smetane, po okusu dodamo limonino lupino ter cca tri žlice medu. Zmešano kremo postavimo nazaj v hladilnik.
Sedaj se lotimo fig, ki jih preprosto narežemo na četrtine. Rožmarin pa potrgamo z vejice.


Ko je testo spečeno, ga namažemo s kremo in nanjo položimo fige. Prelijemo še s kakšno žlico medu ter posujemo z rožmarinom. Vse skupaj pečemo še približno 15 minut na 160 °C. Postrežemo, ko se ohladi.

0 comments:

Objavite komentar