Pita z robidami in lešniki



Poletje je super, saj lahko ob sprehodu najdeš mnogo enih dobrot, ki se jih lahko uporabi v kuhinji. Tako smo na enem izmed sprehodov zašli v "deželo robid", polno jih je bilo in precej nepričakovano. Na srečo smo s seboj imeli eno vrečko in jih nekaj nabrali za domov, kjer smo iz njih pričarali spodnjo kombinacijo.

Sestavine:

  • krhko testo za pite
  • cca 0.5 kg robid
  • cca 100 g lešnikov (bolj že zmleti)
  • 30 - 50 g sladkorja
  • sok ene pomaranče
  • žlica moke


Medtem ko testo počiva v hladilniku, zmešamo robide s sokom ene pomaranče in vse skupaj postavimo na ogenj, da zavre. Dodamo sladkor po želji in pustimo, da malo povre. Odstavimo z ognja in dodamo žlico moke, da se malo zgosti.


Vzamemo lešnike in jih po potrebi zmeljemo. Zmlete lešnike nato z žlico sladkorja na hitro popražimo v ponvi in počakamo, da se mešanico ohladi.


Položimo testo v pekač in ga napolnimo z robidami. Po vrhu pa posujemo zmlete lešnike, ki jih z roko potlačimo v neke vrste pokrov. Pazite, da ste dobro zaprli vse luknje, saj vam bo v nasprotnem primeru ušlo sadje skozi odprtine.

Pečemo na 160 °C približno 40 minut.
 

0 comments:

Objavite komentar