Restaurant day - kulinarični karneval v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje

  Ni komentarjev    

V nedeljo 16. 8. 2015 smo se Mačje pite že četrtič udeležile svetovnega kulinaričnega dogodka Restaurant day. Tokrat smo želeli ljudem ponuditi bolj pestro in raznoliko kulinarično izkušnjo, zato smo k sodelovanju povabili tudi nekaj drugih ljubiteljev dobre hrane.Na mizi Mačjih pit ste lahko poskusili Cheesecake s kozjim mlekom, Mascarpone-jagodno pito, Galette s paradižniki in humusom, Pito iz bučk in dimljene slanine ter Rabarbarino pito z jabolki.
Pri mizi Ljubljanskega lonca sta vas Tom in Sebastian postregla s Curryjem iz čičerike in blitve, naš prijatelj Jan pa je obiskovalce hladil z gazpachom ter grel z bučkino juho.


Löic je iz domovine s seboj prinesel prav poseben sir, ki ga zaznamuje res močan vonj. Zato je lahko obiskovalcem ponudil Stinky pie, ki je bila v kombinaciji s solato z gorčičnim prelivom in orehi, pravo kulinarično potovanje po severni Franciji.Beno in Martin iz Zavoda BOB sta se izkazala za prava žar mojstra, saj sta se odlično odrezala pri tako velikem številu naročil. Pri njiju so se obiskovalci lahko nasitili s piščančjimi tortiljami in orehovimi piškotki.Tanja iz Ognjenih dobrot nas je očarala z veliko nasveti, ki bodo olajšali našo peko. Prav tako pa smo se pri njej lahko segreli z zelenjavno juho in sladkali z jabolčnim zavitkom ter čokopiškoti iz pirine moke.


Vreme je bilo čudovito vse dokler nam ni začelo zmanjkovati dobrot! Malo pred zaključkom sta se Restaurant Day-a udeležila tudi dvojec OSM films, ki sta, kljub slabšemu vremenu, čudovito zabeležila zadnje trenutke nepozabnega dneva!Upamo, da se prihodnjič vidimo še v večjem številu. Ne pozabite, naslednji Restaurant day bo potekal že novembra in do takrat vam vsi udeleženci voščimo dober tek!

0 comments:

Objavite komentar