Lonec // pop-up okrepčevalnica

Z Loncem bomo odprli prvo pop-up coworking kuhinjo in okrepčevalnico v okviru projekta oživljanja praznih prostorov Kje je prostor v Slovenj Gradcu!
Okrepčevalnica se bo odprla na Glavnem trgu 29 v ponedeljek 5. oktobra in bo dnevno odprta do nedelje 11. oktobra. Vsak dan bodo obiskovalci lahko izbirali med tremi jedmi, za katere bo poskrbela ekipa Mačjih pit. Pripravili bodo nekaj na žlico – curryji, juhe, enoločnice, slano in sladko pito. Za sveže in lokalne sestavine bo v večini poskrbel Zavod Slokva in morda boste kakšen dan poskusili tudi njihove kulinarične stvaritve.
Med drugim bo v sredo potekala kuharska delavnica peke pit in v soboto izdelave različnih iz kitajske izvirajočih parjenih cmokov imenovanih bao.
Posebnost pop-up okrepčevalnice Lonec bo, da vsak obiskovalec plača, kolikor mu je jed vredna – vse temelji na prostovoljnih prispevkih oz. napitninah.
S pop-up dogodkom se promovira lokalna prehrana, kulinarika in koncept coworking kuhinje, ki temelji na souporabi kuhinjskega prostora. Zato so k uporabi kuhinje in kuhanja vabljeni tudi drugi, ki jih tovrstna tematika zanima in bi radi pripravili jedi za goste. Prijave še vedno sprejemamo na: ljubljanski.lonec@gmail.com.
Več aktualnih informacij bo dostopnih na Facebooku: https://www.facebook.com/events/1110067229056069/

0 comments:

Objavite komentar