Vegi lazanja pita II

  Ni komentarjev    

Všeč so nam pite, kjer preprosto nalagaš surovine in na koncu v enem kosu lahko občudujemo čudovito in okusno plastenje. Zato vam predstavljamo dodatno različico vegi lazanja pite.

Sestavine:
  • Krhko ali polnozrnato testo za pite
  • Sol, poper, timijan, rožmarin, bazilika
  • 0,8 kg paradižnikov
  • 0,5 kg jajčevcev
  • 1 kg  bučk
  • parmezan
  • olivno olje

Bučke narežemo na manjše kose in jih osolimo, da spustijo vodo. Jajčevce narežemo na polovice kolobarjev in jih prav tako posolimo. Paradižnike olupimo in narežemo. 

V ponvi popečemo bučke, dodamo začimbe in paradižnik. Vmešamo nariban parmezan. 

Položimo testo v pekač in začnemo z zlaganjem. Jajčevce in bučke nalagamo v plasteh tako da zaključimo z jajčevci. Potresemo parmezan in prelijemo z malo olivnega olja. Pečemo v pečici cca 45 min na 160° C.

Alternativno pito s koromačem najdete tu.

0 comments:

Objavite komentar