Božična hruškina pita







Na božični večer se bomo sladkali s posebno pito iz hrušk, ki smo jo začinili z različnimi začimbami značilnimi za božični čas. Priprava je precej preprosta, poleg pa predlagamo kepico vanilijevega sladoleda.

Sestavine:

  • cca 700 g hrušk
  • med
  • limonin sok
  • začimbe (piment, cimet, kardamom, ...)
  • krhko testo za pite

Olupimo hruške, ki jih nato razrežemo na tanjše krhlje. V posodi segrejemo med z začimbami in malo vode. Preden začne vreti, damo v tekočino hruške in jih cca tri minute segrevamo.

Odstavimo z ognja in pustimo, da se vse skupaj shladi. V tem času položimo testo v pekač. Počasi rezino za rezino obložimo testo s hruškami. Po želji jih lahko prelijte s preostalim sokom.

Pečemo na 160 °C okvirno 40 minut.




Mačji nasveti:
  • Po želji lahko naredite nižji pito z eno plastjo hrušk ali višjo.
  • Začimbe izberite po želji, dobro se priležejo tudi različni oreščki.

0 comments:

Objavite komentar