Čokoladna pita z višnjami


Verjetno večina pozna občutek, ko nam zadiši nekaj sladkega, ampak doma ni nič. Ta pita je rezultat tega občutja. Naredili smo jo iz nekaj sestavin, ki smo jih imeli v hladilniku in v omari. Pojedli pa tudi skoraj tako hitro, kot je nastala.


Sestavine:
  • krhko testo za pite
  • 150 ml sladke smetane
  • 200 g temne čokolade
  • 100 g mascarpone sira
  • višnje
Sprva nad vodno kopeljo stopimo čokolado v smetani. Ko se stopljena čokolada malo ohladi, vmešamo mascarpone sir in postavimo v hladilnik.
V tem času lahko pripravimo testo za pite in ga kar spečemo "na slepo". Ko se spečeno testo shladi, vzamemo iz hladilnika čokoladno maso in jo previdno prestavimo na spečeno testo. Malo potresemo, če se je kje ujel zrak in prekrijemo z višnjami. Odvisno koliko jih imate, lahko z njimi le malo okrasite vrh pite ali pa jo celo zasujete s sadjem.


Dober tek!

Mačji nasvet:

  • Če nimate pri roki nobenega sirnega namaza, lahko slednjega izpustite in dodate malo več smetane. Dobili boste preprosti čokoladni ganache, ki je prav tako primeren za polnilo pite, le da je potrebno pito pustiti nekaj časa v hladilniku, da se krema strdi preden jo prekrijete z višnjami.

0 comments:

Objavite komentar