Quiche po naše

  Ni komentarjev    
Izredno radi imamo čebulne pite vseh variacij in smo jih tudi že pripravili za več priložnosti! Sladkoba čebule, vonj po domači slanini in super krhko testo ...
Tokrat vam predstavljamo enega izmed naših osnovnih receptov, ki jih lahko po želji seveda priredite.


Sestavine:

  • 200 g pora
  • 500 g čebule
  • 150 g domače slanine
  • 2 jajci
  • 125 g smetane
  • sol, poper, kumina
  • krhko testo

V ponvi hrustljavo zapečemo na kose narezano slanino, ki smo jih odstranili hrustanec. Dodamo čebulo, por in kumino. Ko se čebula zmehča in lepo zarumeni odstavimo iz ognja. Ko se malo shladi pa prestavimo na testo, ki smo ga prej položili v pekač.

Zmešamo jajca in smetano (dodamo sol in poper) ter prelijemo pito. Z vilicami pomagamo da se enakomerno razporedi po piti. Pečemo 35-45 min na 160° C.



Mačji nasveti:

  • Če se vam začne čebula prijemati na ponev, jo zalijte s kančkom balzamičnega kisa.
  • Po želji lahko dodate različne vrste sira, sveže začimbe, naredite brez slanine, možnosti je ogromno.
  • Za variacijo te pite, lahko kliknete tudi na naš prvi recept, ki smo ga objavili na blogu.

0 comments:

Objavite komentar