O nas

Smo skupina kolegov, ki je vsak zase odkril čare kulinarike. Poskušali smo, kje so naše meje v Scovillih, iskali vzporednice v svetovni kulinariki, brskali po medmrežju za slastnimi recepti in jih s kančkom lastne domišljije preizkušali. Sprva smo to počeli vsak zase, dokler nismo odkrili, da nas to povezuje.
Nekega dne smo torej čajčkali v dnevni sobi in razmišljali česa bi se lotili tokrat. Imeli smo ogromno idej - od raznih tajskih bao sendvičev z razcufano svinjino do ameriških palačink s praženimi bananami. Nič nas ni zares navdušilo ali pa nam je primanjkovalo sestavin. Še nekaj časa smo tako sedeli in metali ven ideje, dokler se ni poleg nas v okrogli košari pretegnil hišni maček (ta kakor mu paše občasno sliši na ime Mur) in se ponovno namestil. Kakor da nam je hotel nekaj namigniti, je tam zvit v tisti košari spominjal na pito ... saj veste tiste pite, ki jih v risankah hladijo na okenskih policah. In tako je padla ideja - spekli bomo pito! Tisti dan smo spekli našo prvo klasično jabolčno pito.
Fascinacija nad to preprosto in okusno obliko je ostala, tako da smo do danes spekli že kar lepo vrsto različnih sladkih in slanih pit. Navdušenje nad to obliko pa bi radi s pomočjo bloga delili tudi z vami!

Sara, Sebastian, Tia in Tom